Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Όταν το… νόμιμο δεν καλύπτει το ηθικό.

Όταν, χάριν κάποιων ακραίων θέσεων, θυσιάζονται ο ανθρωπισμός, η συνείδηση και το εκπαιδευτικό καθήκον.

Αλήθεια, αν σε κάποιο σχολείο αντιμετωπίζονταν ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορούσε συνδικαλιστικές επιδιώξεις, αμφιβάλλει κανείς πως θα έβρισκαν άμεσα τη λύση του;

Ασφαλώς και όχι.

Να όμως που ένα πρόβλημα, όχι συνδικαλιστικό, αλλά, πέρα για πέρα εκπαιδευτικό και συνάμα κοινωνικό, τεραστίων διαστάσεων, που αγγίζει τα όρια του εγκλήματος, δεν λέει να βρει τη λύση του, στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της Ηγουμενίτσας.

Ο Σύλλογος των καθηγητών, ως αρμόδιο όργανο, άφησε στάσιμη μαθήτρια, λόγω… απουσιών.

Με τη διαφορά όμως πως η υπόθεση αφορά , άρρωστη μαθήτρια, το δράμα της οποίας το ζούσαν μαζί της καθημερινά όλοι οι καθηγητές. 
Εφάρμοσαν τον νόμο, απολογούνται οι καθηγητές.

Ο ίδιος ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ δεν έκρυψε τους προβληματισμούς του, επειδή ο Σύλλογος έχει δεμένα τα χέρια και αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Όμως υπάρχει και το υπουργείο.

Υπάρχουν οι διάφοροι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, που είναι εξουσιοδοτημένοι να δίνουν λύσεις, σε τέτοια προβλήματα, με μια απλή εγκύκλιο.

Άρα παράβαση ηθικού καθήκοντος είναι το γεγονός ότι οι καθηγητές του ΕΠΑΛ μαζί με το τοπικό συνδικαλιστικό τους όργανο και, γιατί όχι, με την Ομοσπονδία τους, δεν κινητοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση της πίεσης του υπουργείου για λύση μέσω εγκυκλίου.

Όμως, ποτέ δεν είναι αργά. Η συγκεκριμένη μαθήτρια, δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί από την πολιτεία και τους δασκάλους της, γιατί κακιά τύχη την καταδίκασε με τη συγκεκριμένη πάθηση.

Η μαθήτρια αυτή έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και χρέος να συνεχίσει τις σπουδές της, ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα από την αρρώστια της.

Τα εμπόδια των γραφειοκρατικών γραναζιών της απάνθρωπης πολιτείας, δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν στη δική της ξεχωριστή περίπτωση.

Η θεσπρωτική κοινωνία απαιτεί από τον Σύλλογο των καθηγητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και την ΟΛΜΕ, να κινητοποιηθούν άμεσα και δυναμικά προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος.

Στο πλευρό της είναι όλοι, ακόμη και οι διάφοροι φορείς που αγνοούν μέχρι σήμερα το θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου