Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνεργασία των Επιμελητηρίων Θεσπρωτίας και Πειραιά για τη κατοχύρωσης Εμπορικού Σήματος σε πανελλαδική εμβέλεια


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και στο πεδίο του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της διευκόλυνσης πρόσβασης σε κεντρικές υπηρεσίες, αναπτύσσει συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) για την υποβολή αιτημάτων Κατοχύρωσης Εμπορικού Σήματος σε πανελλαδική εμβέλεια. 

Συγκεκριμένα, η κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, που είναι ταμειακά ενήμερο μέλος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, και επιθυμεί να καταχωρήσει πανελλαδικά το σήμα ή την επωνυμία του, θα πρέπει να προσκομίσει στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : 

Α) το σήμα σε ηλεκτρονική μορφή, σε αρχείο μορφής JPEG, το μέγεθος του οποίου να μην υπερβαίνει τα 2ΜΒ και σε διαστάσεις που δεν θα υπερβαίνουν τα 8 χ 8 cm 

Β) υπογεγραμμένη Εξουσιοδότηση / ορισμό αντικλήτου 

Γ) τους κωδικούς ΤΑΧΙΣ της επιχείρησης 

Δ) Θα δηλώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που επιθυμεί να κατοχυρώσει το σήμα του 

Ε) Αποδεικτικό κατάθεσης τελών & Παραβόλου κλάσης. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα προωθήσει στο ΒΕΠ το υλικό που υποβλήθηκε, και το ΒΕΠ αφού ελέγξει την διαθεσιμότητα (και σε επικοινωνία με την ενδιαφερόμενη επιχείρηση) θα προβεί στην υποβολή της αίτησης στην Γενική Γραμματεία του Εμπορίου ηλεκτρονικά ή αν είναι επιθυμητό στο Τμήμα Κατάθεσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Παράλληλα το ΒΕΠ θα παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης μέχρι την συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων αλλά και εν τέλει την έκδοση αποφάσεως. 

ΣΗΜΑ= Σήμα θεωρείται κάθε σημείο επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα άλλων επιχειρήσεων. Μπορούν να αποτελέσουν σήμα ιδίως οι λέξεις, τα ονόματα φυσικών ή νομικών προσώπων, τα ψευδώνυμα, οι απεικονίσεις, τα σχέδια, τα γράμματα, οι αριθμοί, οι ήχοι, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών φράσεων, το σχήμα του προϊόντος ή της συσκευασίας του. 

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ= Είναι η διαδικασία εκείνη που βοηθά να διαχωρίζονται προϊόντα ή υπηρεσίες δύο διαφορετικών επιχειρήσεων με διαφορετικά εμπορικά σήματα. 

ΚΛΑΣΕΙΣ / ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ = Το εν δυνάμει εμπορικό σήμα ταξινομείται σε κλάσεις. Οι κλάσεις είναι κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσιών. 

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ και τις διαδικασίες υποβολής αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε. www.gge.gr, και για την διαδικασία υποβολής αιτημάτων κατοχύρωσης στο φορέα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στα τηλ. 26650-29482 & 29483, υπεύθυνοι κ.κ. Πέτρος Ζουμπούλης και Δέσποινα Ευθυμίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου