Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Με 30 άντρες από την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας η εκκένωση της Ειδομένης


Ομαλά εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης από τους πρόσφυγες που ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Τα πρώτα έξι πούλμαν με 340 πρόσφυγες έφυγαν από τον καταυλισμό και κατευθύνονται σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Σε επιφυλακή και σε απόσταση αναπνοής από τον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 30 άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας (διμοιρία + ΟΠΚΕ), με την αστυνομική διεύθυνση να συμμετέχει από την πρώτη ημέρα. 

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί. Η πρόσβαση σε δημοσιογράφους και φωτογράφους για πλάνα και εικόνες έχει επιτραπεί μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης. 

Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, οι πρόσφυγες που βρίσκονται επί μήνες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη θα μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας που προετοίμασε η κυβέρνηση, αξιοποιώντας πρώην βιομηχανικούς χώρους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου