Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πρόσκληση σε δήμους για έργα του νέου ΕΣΠΑ


Το υπουργείο Οικονομίας με πρόσκληση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» καλεί τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς να υποβάλουν προτάσεις έργων, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων. Συγκεκριμένα, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και, ειδικότερα, από τον άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων».

Οι προτάσεις θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης, δύναται να χρηματοδοτηθούν:

Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής κομποστοποίησης βιοαποβλήτων για μικρούς παραγωγούς (π.χ. κατασκηνώσεις δήμου, λαϊκές αγορές κ.λπ.).

Προμήθεια κάδων και άλλων μέσων συλλογής για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων (οικιακών, πράσινων και εμπορικών).

Δημοτικές μονάδες κομποστοποίησης βιοαποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού κομποστοποίησης και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της μονάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου