Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ηγουμενίτσα: Τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων


Τη Δευτέρα 30/05/2016 και ώρα 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων, που αποτελεί την ολοκλήρωση του προγράμματος Μαθητής- Ενεργός Πολίτης για τη φετινή χρονιά.

Το Πρόγραμμα που διενεργήθηκε παράλληλα σε 10 διαφορετικά Τμήματα, από 5 διαφορετικά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, αφορούσε τα παιδιά της Πέμπτης και Έκτης Τάξης Δημοτικού. 

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους προχώρησαν σε δράσεις, μάθανε για την έννοια της αντιπροσώπευσης, της συνεργασίας, την αξία της συμμετοχικότητας και τον εθελοντισμό με τρόπο βιωματικό.

Το Πρόγραμμα διενεργήθηκε για δεύτερη χρονιά υπό την Εποπτεία του ΚΠ «ΑΡΙΑΔΝΗ» με τη Συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων οι μικροί μαθητές - εκπρόσωποι, με παρούσα τη Δημοτική Αρχή, σε μια προσομοίωση κανονικού Δημοτικού Συμβουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά ολόκληρης της χρονιάς, το πώς ονειρεύονται την Πόλη και το Σχολείο τους αλλά και τα αιτήματά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου