Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 Μαΐου! O πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτηση της κυβερνήσεώς του!



Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Μαΐου. Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, κι αφού ο πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτηση της κυβερνήσεώς του, η ημερομηνία των εκλογών προσδιορίστηκε στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου.
Κατόπιν τούτου, θα θυροκολληθεί η διάλυση της Βουλής στο ελληνικό Κοινοβούλιο κι έτσι, θα αρχίσει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία.
Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας των εκλογών δίνει ένα τέλος σε σειρά εκτιμήσεων, αναλύσεων και φημών που κυριαρχούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός πέρασε την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου στις 17.08, λίγα λεπτά μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας είχε δηλώσει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19.00, χωρίς δηλώσεις, με τον πρωθυπουργό να περιορίζεται στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι πρόκειται να τοποθετηθεί με το μήνυμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό το βράδυ. Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.

Ο κ. Παπαδήμος έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του, που ανέλαβε καθήκοντα προ πενταμήνου, δίνοντας βάρος στην κατάρτιση του οικονομικού προγράμματος, την έγκριση του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης και την ολοκλήρωση του PSI. «Φάνηκε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να συνθέτουμε απόψεις, όπου χρειάζεται να βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της χώρας», φέρεται να είπε.
Νωρίτερα , στο υπουργικό συμβούλιο, αναφορικά για την μετά τις εκλογές περίοδο, ο κ. Παπαδήμος τόνισε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις. Αναφέρθηκε, δε, στην προετοιμασία και ψήφιση από τη Βουλή του νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου για την περίοδο 2013-2016, την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι «οι παραπάνω προκλήσεις συνιστούν εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας, τον χειρισμό του οποίου πρέπει να αναλάβει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε στους υπουργούς ότι το κυβερνητικό έργο δεν σταματά επειδή έρχονται εκλογές. «Θα έχετε να εκπληρώσετε δύο δύσκολους στόχους: Να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας ως μέλη της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να μεροιμνήσετε για την προεκλογική σας εκστρατεία ως υποψήφιοι βουλευτές», τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι ο δεύτερος στόχος δεν πρέπει να επιτευχθεί σε βάρος του πρώτου και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν επιτρέπεται να χάσουμε ούτε μια μέρα. Η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου