Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λουκέτο για μία ημέρα βάζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας διαμαρτυρόμενος για τα οικονομικά


Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου την οποία ο ίδιος είχε ζητήσει, με θέμα τη δραματική οικονομική κατάσταση των Δήμων, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος.
Από τη συνεδρίαση προέκυψε ομόφωνη απόφαση για κλείσιμο όλων των Δημαρχείων της Ηπείρου για μία ημέρα ως μέτρο πίεσης για την απόδοση των οφειλομένων.
Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε, θα γίνει προσπάθεια συνάντησης του Προεδρείου της ΠΕΔ Ηπείρου με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και μάλιστα άμεσα, ώστε να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της πολιτείας απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, σε δραματικούς τόνους, μιλώντας για την κατάσταση στο Δήμο, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
« Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Από την 1η του έτους δεν μας έχει καταβληθεί ούτε 1 ευρώ από τη ΣΑΤΑ. Μάλιστα δεν έχει υπογραφεί καν Υπουργική απόφαση που να την ορίζει.
Με έγγραφο που μας απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, απέδιδε στους Δήμους της χώρας, ποσοστό 100% δόσης του έτους 2012, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεων οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3756/2009.
Το ποσό που αντιστοιχούσε στο Δήμο μας ήταν 617.315,54 ευρώ, αλλά δεν το είδαμε ποτέ.
Αδυνατούμε να προμηθευτούμε καύσιμα, ηλεκτρολογικό υλικό, υλικά ύδρευσης, να εξοφλήσουμε λογαριασμούς ΔΕΗ, να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητα.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία του κράτους και πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Κάτσινος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου