Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στα 100 ευρώ ορίσθηκε το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των δήμων

Ενα βήμα πίσω έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) σχετικά με την απόφασή της να απέχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι από κάθε εκλογική διαδικασία, γεγονός που διασφαλίζει, εν μέρει. την απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών της 6ης Μαίου 2012.
Η Ομοσπονδία μετά και από τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Εσωτερικών της κοινής υπουργικής απόφασης για τα εκλογικά συνεργεία των υπαλλήλων των δήμων, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε γενική αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες. «Εμείς θέλουμε να γίνουν κανονικά οι εκλογές», είπε προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος. «Θα εργαστούν όμως για τις εκλογές μόνον οι υπάλληλοι που ορίζονται στην υπουργική απόφαση και θα λάβουν το εκλογικό επίδομα. Πιστεύουμε πάντως ότι δεν επαρκούν και, ως εκ τούτου, θα υπάρξουν προβλήματα στη διενέργεια των εκλογών»
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάσος Γιαννίτσης και Φίλιππος Σαχινίδης αντίστοιχα, στην προετοιμασία των εκλογών θα πάρουν μέρος 30.900 δημοτικοί υπάλληλοι. Το ποσό το οποίο θα τους χορηγηθεί ως εκλογικό επίδομα ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο κάθε υπάλληλος θα λάβει περίπου 100 ευρώ, τα οποία, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου