Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σταματά τα μαθητικά δρομολόγια το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Με έγγραφό του προς την Περιφέρεια, ενημερώνει για την απόφασή του



Σε οικονομικό αδιέξοδο φέρεται να βρίσκεται το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, με την απόφασή του να διακόψει τα μαθητικά δρομολόγια από την Δευτέρα, 7 Μάιου, να αποδεικνύει του λόγου το αληθές, όταν τα χρέη από δρομολόγια που έχουν εκτελεσθεί, ανέρχονται σύμφωνα με τη διοίκηση στις 463.000 ευρώ.
Με έγγραφό της η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Χαρίσης, γνωστοποιεί στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, την απόφασή της να βάλει τέλος στη μεταφορά, εξαιτίας των οφειλών.
Είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση οικονομικά στο ΚΤΕΛ του Νομού, ώστε να μην μπορούν να εκπληρωθούν ούτε οι βασικές υποχρεώσεις, σε καύσιμα, μισθοδοσίες υπαλλήλων κλπ

Αδιέξοδο για γονείς, μαθητές

Από την άλλη πλευρά, γονείς και μαθητές βρίσκονται λίγο πριν τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα. Πως δηλαδή θα μεταφέρονται οι μαθητές στο σχολείο; Λόγω και της οικονομικής κατάστασης έχει ο κάθε γονιός να δώσει στο παιδί του τα χρήματα που αναλογούν στο εισιτήριο για να μεταβεί, αλλά και για να γυρίσει από το σχολείο;
Kαι σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΚΤΕΛ, από τη Δευτέρα, οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη μεταφορά τους, από και προς το σχολείο, μόνο τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια τακτικών και υπεραστικών επιβατικών γραμμών, με την υποχρέωση να καταβάλουν αντίτιμο εισιτηρίου με έκπτωση 50% και με την επίδειξη της μαθητικής τους ταυτότητας. Τι θα συμβεί όμως στις περιπτώσεις όπου το λεωφορείο δεν εξυπηρετεί TIW συγκεκριμένες ώρες μια περιοχή; Αν οι γονείς δε διαθέτουν ή δεν έχουν πρωινές ώρες τη δυνατότητα να μεταφέρουν το παιδί τους στο σχολείο;
Eρωτήματα που «καίνε» και προβληματίζουν, ενώ ο χρόνος πιέζει και περιθώρια ουσιαστικά δεν υπάρχουν, όταν απομένει μόλις μία εργάσιμη ημέρα (η σημερινή δηλαδή), για να δοθεί, ει δυνατόν, μια λύση. Υποσχέσεις προς το ΚΤΕΛ έχουν δοθεί για μερική εξόφληση των υποχρεώσεων, ωστόσο μέχρι την πράξη αυτό απέχει αρκετά.

«Δεν πάει άλλο», λέει ο Πρόεδρος κ. Χαρίσης

Μιλώντας στη «Θεσπρωτική» ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τη διαμορφωθείσα κατάσταση.
«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Ήταν μια απόφαση που έπρεπε να λάβουμε. Όταν τα χρωστούμενα ανέρχονται σε τόσο μεγάλα νούμερα, είναι λογικό να αδυνατείς να λειτουργήσεις», τονίζει και συνεχίζει: «Είμαστε απλήρωτοι από τον Οκτώβριο. Χρωστάμε παντού. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν έχουμε ούτε καν χρήματα για καύσιμα. Οι πρατηριούχοι περιμένουν να λάβουν όσα τους οφείλουμε. Οι τράπεζες από την άλλη περιμένουν τις δόσεις», καταλήγει ο Πρόεδρος του τοπικού ΚΤΕΛ.


Παναγιώτης Ρίζος - Θεσπρωτική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου