Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μπάχαλο για ακόμα μία φορά στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας, με αφορμή μια πλατφόρμα (ΒΙΝΤΕΟ) Διακόπηκε για 5' η συνεδρίαση εν μέσω φωνών - απέσυρε το θέμα στο παρά '1 ο Δήμαρχος


Ένταση, φωνές, βαριοί χαρακτηρισμοί αλλά και για πρώτη φορά διακοπή της συνεδρίασης, χαρακτήρισαν το σκηνικό του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
Αφορμή ήταν η συζήτηση του 8ου θέματος "Έγκριση διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ελκυστήρα επικαθήμενου (κιν. τράκτορα) μετά μίας επικαθήμενης ρυμουλκούμενης πλατφόρμας" με εισηγητή τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Πριν καν μπουν στην ουσία της συζήτησης, τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Παππάς, ο οποίος τόνισε πως το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί, αφού δεν έχουν περάσει 3 μήνες από την τελευταία συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν και το σώμα είχε αποφασίσει αρνητικά στην αγορά της πλατφόρμας.

Η πραγματικά αστεία δικαιολογία του Δημάρχου, ότι πρόκειται για διαφορετικό θέμα και ότι θα πρέπει να συζητηθεί, αφού την πρώτη φορά η εισήγηση προέβλεπε πρόχειρο διαγωνισμό ενώ το θέμα επανήλθε στο χθεσινό Δ.Σ. με διαδικασίες ανοιχτού διαγωνισμού, προκάλεσε το γέλιο στην αίθουσα.

Τα όσα ακολούθησαν και ειπώθηκαν, σε ένα ακόμα επεισόδιο της κόντρας του Δημάρχου κ. Κάτσινου με τον εκδότη και δημοσιογράφο κ. Μάστορα δεν περιγράφονται και μας ανάγκασαν να κόψουμε στο μοντάζ μεγάλο μέρος, νιώθοντας ντροπή για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και για τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα.

Οι τόνοι έπεσαν, μετά από 5λεπτη διακοπή, για να αποσύρει τελικά το θέμα ο κ. Κάτσινος, αναγνωρίζοντας έτσι πως ήταν λάθος του η επαναφορά του ίδιου θέματος, πριν συμπληρωθούν 3 μήνες από την τελευταία απόφαση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα όσα περιγράφουμε παραπάνω:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου