Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Συνάδελφε οικοδόμε,

Ζούμε σήμερα τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας, η φτώχεια και η εξαθλίωση κυριαρχεί στο σπίτι του κάθε συναδέλφου.

Η αδυναμία να καλύψουμε τις πιο βασικές μας ανάγκες είναι δεδομένη.

Απλήρωτα ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, στεγαστικό δάνειο.

Ο Χειμώνας δείχνει τα δόντια του και για άλλη μια φορά θα την περάσουμε στο κρύο.

Η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται πλέον αδύνατη, αφού ένσημα για την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας πλέον δεν υπάρχουν.

Οι αιματηρές οικονομίες που κάνουμε δεν αρκούν να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που αδυνατούμε στη καθημερινή επιβίωση.

Αναφερόμαστε σε όλα αυτά όχι για να κάνουμε μία περιγραφή της κατάστασης, αλλά γιατί επιτέλους πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι μας και να απαιτήσουμε να μπει ένα τέλος σ΄αυτήν τη τραγωδία.

Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να αναρωτηθούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ, ποιος ευθύνεται για όλα αυτά. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι ο οικοδόμος όλα τα προηγούμενα χρόνια το ψωμί του το έβγαζε με περίσσιο ιδρώτα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που το πλήρωσε με αίμα και σακατεμούς.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις κατασκευαστικές εταιρίες που στην κυριολεξία θησαύρισαν.

Δεν μπορούνε να πούμε το ίδιο για την πολιτεία και τις κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτόν τον τόπο που όχι μόνο κάνανε πλάτες στο κάθε αφεντικό συμβάλλοντας στο κλέψιμο του ιδρώτα και της ασφάλισης μας, αλλά για να καλύψουν το μεγάλο φαγοπότι που κάνανε με τους ολυμπιακούς αγώνες, τα χρηματιστήρια, τις αγορές όπλων, τις μίζες και τις αρπαχτές σε συνεννόηση με την Ε,Ε, - ΔΝΤ, μας επέβαλλαν μια εξοντωτική πολιτική.

Μέσα από μια σειρά μνημόνια πετσόκοψαν μεροκάματα και συντάξεις, χαράτσωσαν βάρβαρα τον λαό. Χτυπήσαν αλύπητα την Υγεία, την Παιδεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Όλα αυτά για να μπορούν οι πλουτοκράτες να αυγατίζουν τα κέρδη τους με μεγαλύτερη ευκολία.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που βάλανε πλάτη σ΄ αυτήν την πολιτική αφού παραμυθιάζανε τους εργαζόμενους, ότι μέσα από κοινωνικούς διαλόγους και συναινέσεις, θα βλέπαμε καλύτερες μέρες.

Συνάδελφε οικοδόμε, η Διοίκηση του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, είχε προειδοποιήσει για το που πήγαινε το καράβι. Ότι έρχεται καταστροφή για τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους.

Ήταν και ο λόγος που μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα πριν δεκατέσσερα χρόνια δημιουργήσαμε το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να αντισταθούν στην καταιγίδα που ήταν μπροστά μας.

Δόθηκαν σκληροί αγώνες, όχι όμως αυτοί που θα μπλοκάριζαν τις επιδιώξεις των Κυβερνήσεων - Ε.Ε. - Κεφαλαιοκρατών.

Δυστυχώς σήμερα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο.

Το να κλαίμε την μοίρα μας όμως, ούτε είναι σωστό, ούτε ταιριάζει στις αγωνιστικές παραδόσεις του κλάδου των οικοδόμων.

Δύο δρόμοι υπάρχουν: Η σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τον αργό θάνατο η ξεσηκωνόμαστε και απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου σας καλεί στον δρόμο του ξεσηκωμού.

Πρέπει να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Καμιά εμπιστοσύνη σ΄ όλους αυτούς που μας φέρανε σε αυτή την κατάσταση, που μας υπόσχονται την φτώχια και την μιζέρια.

Καμιά εμπιστοσύνη στις ναζιστικές πολιτικές της Χρυσής Αυγής και όλων αυτών που θέλουν τον λαό στον γύψο και κυρίαρχος σκοπός τους είναι η διατήρηση του σάπιου συστήματος που ζούμε με τον βούρδουλα και τις δολοφονίες.

Δυναμώνουμε το συνδικάτο, δίνουμε τα χέρια Έλληνες και μετανάστες και απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα μέτρα κατά της ανεργίας
  • Επιδότηση όλων των ανέργων και ασφαλιστική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις.
  • Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως συντάξιμος χρόνος
  • Να δοθούν τώρα τα υπέρ αγνώστων ένσημα
  • Πλήρη εφαρμογή όλων των σχεδίων πόλης
  • Κανένας μόνος του στα νύχια της εφορίας και της τράπεζας
  • Οργανωμένη Συλλογική δράση και πάλη για να μην κατασχεθεί το σπίτι κανενός μας, να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό, νερό, χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου