Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σε Γιάννενα και Θεσπρωτία Βρέθηκε ο π. Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην αγαπημένη του Ήπειρο και ιδιαίτερα τη Θεσπρωτία, βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας.

Την Παρασκευή εγκαινίασε τη σήραγγα της Εγνατίας Οδού στο Δρίσκο Ιωαννίνων, η οποία μετονομάστηκε σε "ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ" μετά από δική του πρόταση στη Βουλή.


Αμέσως μετά ήρθε στη Θεσπρωτία, τη μεγάλη του αδυναμία και βρέθηκε με πολυαγαπημένους του φίλους.

Από την Παρασκευή το βράδυ, έτρεξε σε χωριά της Θεσπρωτίας και παρακάθισε σε δείπνο στην τουριστική Πλαταριά.

Από το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στα παλιά του λημέρια στην επαρχία Φιλιατών (είχε υπηρετήσει για 2 χρόνια σαν έφεδρος αξιωματικός στο τάγμα Φιλιατών) και επισκέφθηκε πολλά χωριά της Μουργκάνας, τους Φιλιάτες και τη Σαγιάδα.

Το μεσημέρι τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.


Στο ρεστοράν που είχε προγραμματίσει να δειπνήσει, τον περίμεναν πάνω από 50 Θεσπρωτοί, που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και θερμή αγάπη.

Ασφαλώς και δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνησή του, για αυτή τη ζεστή υποδοχή και φιλοξενία.

Τον χαιρέτησαν με επαινετικά λόγια, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος σαν οικοδεσπότης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας Άλκης Λάμπρου και ο για χρόνια συνάδελφος και φίλος του, πρώην Βουλευτής, Ηλίας Βεζδρεβάνης.


Ο ίδιος στη συνέχεια συνεπήρε τους παρακαθήμενους, με τη γνωστή του ρητορεία, ανατρέχοντας και σε ιστορικά γεγονότα της Θεσπρωτίας, μετά από σχετική πρόκληση του Ηλία Βεζδρεβάνη.


Ανάρπαστο έγινε και το τελευταίο βιβλίο του κ. Πολύδωρα "ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ" με ιδιόχερη αφιέρωση στον καθένα ξεχωριστά.


Το μενού, για το οποίο είχε μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Αλέκος Πάσχος, περιελάμβανε ψαρόσουπα και τσιπούρα από τις ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας, αφήνοντας κατάπληκτο τον κ. Πολύδωρα με την γεύση και την ποιότητά τους.


Ασφαλώς και ο επίλογος αυτής της συγκέντρωσης δεν μπορούσε να ήταν άλλος, από το κέφι που προκάλεσε το Δημοτικό συγκρότημα του Βαλάντη Βρακά και οι χοροί.


Αργά το απόγευμα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναχώρησε για την Αθήνα.

Η παρουσία του κ. Πολύδωρα στη Θεσπρωτία συζητήθηκε και θα συνεχίσει να συζητείται στην κοινωνία μας, σαν μια μικρή όαση στην μνημονιακή έρημο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε βέβαιοι πως, παρά τον γνωστό φόρτο εργασία του, θα ξαναβρεθεί κοντά μας.

Δείτε αποκλειστικά από το Ράδιο Ηγουμενίτσα βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα


























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου