Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Χωρίς Γαλάζια Σημαία για άλλη μια χρονιά η Θεσπρωτία


Έξι γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το καλοκαίρι σε αντίστοιχες ακτές της Ηπείρου και όλες βρίσκονται στην Πρέβεζα.


Στην Θεσπρωτία και σε αρκετά χιλιόμετρα ακτογραμμής, δεν είμαστε άξιοι να έχουμε το νούμερο 1 διεθνές μέσο σήμανσης για τις καλύτερες παραλίες. Η σεζόν που μόλις αρχίζει μας επιφύλασσε για άλλη μια φορά μια άσχημη έκπληξη. 


Ούτε τα Σύβοτα, ούτε η Πέρδικα, ούτε η Πλαταριά ούτε το Δρέπανο ούτε η Σαγιάδα. Η αδιαφορία που επιδείχτηκε και φέτος είναι μνημειώδες ενώ εμείς φυσικά θα μείνουμε στην γκρινια της κρουαζιέρας που δένει στην Ηγουμενίτσα με τους τουρίστες την κάνουν για Καλαμπάκα και Γιάννενα.


Η "Γαλάζια Σημαία" είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης.


Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου