Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο προστίθεται στο στόλο του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας


Το όχημα παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δήμο της Ηγουμενίτσας από αντιπροσωπεία του Δήμου του Φέλμπερτ της Γερμανίας, στα πλαίσια της μακροχρόνιας πλέον συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, που αποδίδουν καρπούς και αποτελεί προσφορά του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας Φέλμπερτ.
Με την παραλαβή, πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας

Στην παραλαβή του ασθενοφόρου παρευρέθησαν, από Γερμανικής πλευράς, ο Βουλευτής του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας κ. Φόλκερ Μύνχοφ, η Γερμανίδα Πρόξενος στην Ήπειρο Κέρστιν Lohr, ο Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Συλλόγου Φιλίας Φέλμπερτ-Αντιδήμαρχος του Δήμου Φέλμπερτ, Χόλγκερ Ρίχτερ, ο συμπατριώτης Αντιπρόεδρος του Γερμανοελληνικού Συλλόγου Φιλίας-Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου, Λάζαρος Παπαϊωάννου και πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου Φέλμπερτ.
Από Ελληνικής πλευράς, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Σαμίου, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κάτσιος και Γεώργιος Κωλλέτας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κώστας Κοτζαπαναγιώτου και ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας, ο οποίος είχε επίσης συμβολή κατά τη θητεία του στη διατήρηση των σχέσεων συνεργασίας των δύο περιοχών.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Γερμανική Αντιπροσωπεία για την προσφορά του ασθενοφόρου, που αναμένεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες στην περιοχή μας. Επίσης, σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας και θα συμμετέχει στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται μεταξύ των δύο περιοχών.
Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αντιδήμαρχος του Δήμου Φέλμπερτ Χόλγκερ Ρίχτερ, όσο και Βουλευτής του κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας Φόλκερ Μύνχοφ, δήλωσαν πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμβολή τους στην ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία, εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψή τους στην Ηγουμενίτσα και τόνισαν πως είναι σίγουροι ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών θα έχει συνέχεια.
Το όχημα θα παραδοθεί από το Δήμο Ηγουμενίτσας στο ΕΚΑΒ με τελικό προορισμό το κλιμάκιο της Παραμυθιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου