Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΣΧΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ: εμπόρους, επαγγελματίες , βιοτέχνες , επιχειρηματίες στον τουρισμό , μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. ( Αλλά και προς τους θεσμικούς και έξω θεσμικούς παράγοντες. ) 

Αγαπητοί συνάδελφοι
Τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις εκλογές του Επιμελητηρίου, συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που μόνο λύπη και θυμό προκαλούν. 
Όλοι όσοι παρακολουθούν την πορεία του Επιμελητηρίου γνωρίζουν τα ελάχιστα που έχουν γίνει ,αλλά και τις δυνατότητες που υπήρχαν για να γίνουν πολύ περισσότερα. Μοιραίως λοιπόν αναρωτιέται ο καθένας για τον λόγο ύπαρξης του Επιμελητηρίου , άλλα και για τον λόγο που θα πρέπει να συνεχίσει να συνδράμει οικονομικά στην λειτουργία του .
Ότι έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια είναι πάρα πολύ λίγα ,δηλαδή τα τρέχοντα διαχειριστικά και διαδικαστικά θέματα, τα οποία αναπόφευκτα δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθούν.
Έτσι λοιπόν καταντήσαμε να έχουμε το Επιμελητήριο με τις πιο ακριβές συνδρομές σε όλη την Ελλάδα, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις για μείωση. Έχουμε ένα Επιμελητήριο το οποίο έχει από τα υψηλότερα αποθεματικά στην Ελλάδα, (πάνω από 500.000 Ευρώ ),πού είναι βεβαίως χρήματα των μελών του και τα οποία ενδέχεται να χαθούν εάν εφαρμοστεί ο ‘’ Καλλικράτης ‘’ στα Επιμελητήρια. Έχουμε ένα επιμελητήριο το οποίο για την κρίση που διανύουμε και την αφαίμαξη που μας κάνουν δεν έχει κάνει οπουδήποτε, οποιαδήποτε παρέμβαση ή διαμαρτυρία. Έχουμε ένα Επιμελητήριο πού ούτε μια καμπάνια ή ημερίδα δεν έχει οργανώσει για να πείσει τον κόσμο , να προτιμά τα ντόπια προϊόντα και υπηρεσίες για την τόνωση της αγοράς μας. Έχουμε ένα επιμελητήριο πού δεν αξιοποίησε το δυναμικό του Δ.Σ. για να αποκομίσει ιδέες και εργατικότητα. Έχουμε τέλος ένα Επιμελητήριο το οποίο δεν αντιδρά, δεν προτείνει. δεν αξιοποιεί ,δεν παρεμβαίνει, δεν οραματίζεται.
Ως εκ τούτου αυτονόητο είναι ότι δεν μπορώ να συμμετέχω πλέον στο ήδη υπάρχων σχήμα το οποίο έχει προ πολλού ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Έχω αρχίσει λοιπόν την διαδικασία για την δημιουργία ενός συνδυασμού ό οποίος, χωρίς δεσμεύσεις από οποιονδήποτε ,θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του Επιμελητηρίου έτσι ώστε να γίνει μοχλός ανάπτυξης και σύμβουλος των επιχειρήσεων . Τό Επιμελητήριο πού θα είναι δίπλα στον έμπορο και τον επιχειρηματία, που θα παρεμβαίνει, θα αντιδρά και θα αξιοποιεί τις δυνάμεις του. Ένα επιμελητήριο που θα λογοδοτεί στο Θεσπρωτικό λαό και όχι στους κάθε είδους παράγοντες.
Το σχήμα πού αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες είναι το αναχρονιστικό, τo υπάρχων .Έγινε μάλιστα η δήλωση ότι κατεβαίνει ‘’ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ‘’ Αλήθεια ; ( Αλλά διορισμένος στον οργανισμό λιμένος ). Η δήλωση αυτή, μόνον προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί. Διότι προς τι τα τραπεζώματα, οι μαζώξεις, οι μυστικοί δείπνοι , με παράγοντες θεσμικούς και έξω θεσμικούς , τόσο συχνά τις τελευταίες μέρες;
Απορίας άξιον είναι βεβαίως και η συμμετοχή ορισμένων πού έχουν ανακηρύξει τον εαυτόν τους αυτοβούλως σε τοποτηρητή της κοινωνίας μας ενώ έπρεπε να κάθονται στην θέση την οποία έχουν κληθεί να υπηρετήσουν, διότι ανάγκη επιτήρησης στον τόπο μας δεν έχουμε.
Σας καλώ λοιπόν να εργαστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό νέο σχήμα χωρίς προαπαιτούμενα και να βγάλουμε ομόφωνα το άτομο πού θα ηγηθεί έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα Επιμελητήριο που θα δυναμώσει την φωνή του, θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες του , θα συνδραμει τις επιχειρησεις και θα γινει αξιοπιστο και διεκδικητικο με την πολιτεια και τα θεσμικα οργανα . 


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου