Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σύλλογος και ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Ολοι στην απεργία στις 5/10 - Κοινή εκδήλωση την Τετάρτη 12/10


Τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 28-09-2011 συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση στην περιφέρειά μας.

Οι δυο σύλλογοι καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης η οποία σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΔΝΤ-Τρόϊκα παίρνει τέτοια μέτρα που δεν έχουν προηγούμενο. Φέτος οι μαθητές ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά ουσιαστικά χωρίς βιβλία, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ! Πραγματοποιήθηκαν ελάχιστοι διορισμοί εκπαιδευτικών (576 συνολικά στους δυο κλάδους) οι λιγότεροι στην ιστορία του ελληνικού σχολείου, συγχωνεύθηκαν και καταργήθηκαν σχολεία, καθημερινά λεηλατούνται οι μισθοί, οι συντάξεις και τα μεροκάματα, η εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις βρίσκεται «προ των πυλών» των σχολείων.

Θεωρούμε ότι ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μπορεί ν’ αποτελέσει το αντίπαλο δέος σ’ αυτή την πολιτική. Ο γενικός ξεσηκωμός των εργαζομένων μπορεί να σταματήσει την αντιλαϊκή λαίλαπα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε γονείς, μαθητές, εργαζόμενους να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας που μας ετοιμάζουν δεν θα περάσει.

Αντεπίθεση ΤΩΡΑ, μέχρι την τελική ανατροπή και νίκη των εργαζομένων!

• Την Πέμπτη 05-10-2011, ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, οι δυο σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας (Εύροιας 1 – σκαλάκια π. Νομαρχίας), ώρα 10 π.μ. με κεντρικό σύνθημα: ΟΧΙ στην εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δασκάλους, βιβλία, χρήματα για την ΠΑΙΔΕΙΑ.
• Την Τετάρτη 12-10-2011 ώρα 7 μ.μ. στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση με θέμα: «Τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία»
Εισηγητές – ομιλητές θα είναι μέλη των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου