Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εργαζόμενοι Δήμου Ηγουμενίτσας: Κατάληψη Δημοτικών Κτιρίων στις 14 & κατάληψη Δημαρχείου στις 18 Οκτωβρίου!

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο της Ηγουμενίτσας στην συγκέντρωση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 11-10-2011 αποφάσισαν την ΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις για την ανατροπή της ανάλγητης πολιτικής της Κυβέρνησης.

Τα επόμενα βήματά μας είναι: 

  1. Η αποστολή αίτησης προς την Δημοτική Αρχή του τόπου μας να συμπαρασταθεί στον Αγώνα των εργαζομένων στον Δήμο, να σταθεί απέναντι στις πολιτικές που καταργούν το αυτοδιοίκητο στους Δήμους και τους μετατρέπει από εκφραστές των Δημοκρατικών κατακτήσεων, σε «Δήμιους» , εκτελεστές των αποφάσεων των της κεντρικής εξουσίας. Ούτε μια απόλυση – Ούτε μια Εφεδρεία στον Δήμο της Ηγουμενίτσας .
  2. Την κατάληψη Δημοτικών Κτιρίων για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί στην συνεδρίαση που θα γίνει την Παρασκευή 14-11-2011
  3. Στην ίδια συνεδρίαση θα κληθούν να παρευρεθούν και ο Δήμαρχος , οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ηγουμενίτσας.
  4. Συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτώβρη με την παράλληλη κατάληψη την ίδια μέρα του ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ.
  5. Σεβόμαστε τους αγώνες όλων των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τους αγώνες όλων των φορέων του τόπου μας , τους ΚΑΛΟΥΜΕ όμως πλέον σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα , η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ και ο αντίπαλός μας ΚΟΙΝΟΣ , ο αγώνας μας πρέπει να είναι ΕΝΙΑΙΟΣ . Στις 19 Οκτώβρη Καλούμε όλους τους φορείς , όλα τα κόμματα όλους τους πολίτες του τόπου μας να ξεκινήσουν και να τελειώσουν τις κινητοποιήσεις τους στην Πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ . Η 19 Οκτώβρη δεν είναι απλά μια άλλη Απεργία αλλά η αρχή ενός Αγώνα Αντίστασης του Λαού μας απέναντι στους ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ που αυτή τη φορά εισβάλουν στην χώρα μας όχι από τα σύνορα με ΤΑΝΚΣ και με ΟΠΛΑ αλλά από τα αεροδρόμια της Χώρας μας με ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ και ΓΡΑΒΑΤΕΣ.
  6. Η Επιστολή μας αυτή θα σταλεί σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας , του Δήμου Φιλιατών του Δήμου Σουλίου και τους Μαζικούς φορείς του τόπου μας τους οποίους καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19-10-2011 . Η Επιστολή μας αυτής θα σταλεί επίσης σε όλα τα κόμματα και στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. 
Απευθυνόμενοι ιδιαίτερα προς όλους τους εργαζόμενους των Δήμων Ηγουμενίτσας – Σουλίου και Φιλιατών τους καλούμε να παρευρεθούν όλοι στην συγκέντρωση της παρασκευής (1 μμ. Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας), έχοντας υπόψη τους ότι η παρουσία όλων τους είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ γιατί η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗΜΗ. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ … ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ …….ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΑΡΧΗ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε σε πολυήμερη κινητοποίηση όχι γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί αναγκαζόμαστε. 
Δεν διεκδικούμε προνόμια, παρά μόνο την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας, που εδώ και μήνες η κυβέρνηση και η τρόικα μας αφαιρούν. 
Οι μισθοί που παίρνουμε δεν φτάνουν για να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα και το γάλα των παιδιών μας. 
Πέρσι έλεγαν εμάς προνομιούχους, γιατί παίρναμε 1.000 και 1.200 ευρώ και γιατί είχαμε σταθερή εργασία.
Δεχθήκαμε επίθεση συντονισμένη, με στοιχεία ανακριβή και παραποιημένα. 
Σκοπός να στραφεί η μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. 
Μαζί με τη μείωση των δικών μας μισθών μειώθηκαν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργήθηκαν και καταργούνται οι Σ.Σ.Ε., αυξήθηκε η ανεργία και κλείνουν κατά δεκάδες μαγαζιά και βιοτεχνίες. Απολύονται Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι και την ίδια στιγμή προωθούν την κατάργηση της Ε.Σ.Σ.Ε. 
Θέλουν μισθούς Κίνας και συντάξεις πείνας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. 
Μας κατηγορούν ότι δεν δείχνουμε ευαισθησία και ότι κινδυνεύει η Δημόσια υγεία από τα σκουπίδια που μένουν στους δρόμους.
Ποιοι; Αυτοί που επιβάλλουν χαράτσια σε ανέργους και ηλικιωμένους, εκδικούνται τους πολύτεκνους, απομυζούν τους συνταξιούχους και επιδεικνύουν πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.
Απαντάμε ότι αυτό που κινδυνεύει σήμερα είναι η ψυχική υγεία, αλλά και η φυσική υπόσταση των Ελλήνων, από τα βάρβαρα-αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. 
Αν τους αφήσουμε δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.
Δεν θα έχουμε στοιχειώδη εκπαίδευση για τα παιδιά μας, κοινωνική περίθαλψη για μας και τις οικογένειές μας, νοσοκομειακή περίθαλψη, παιδικούς σταθμούς και δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα προς το ζην.
Η υγεία του λαού μας κινδυνεύει απ’ την εξαθλίωση που οδηγούν τον Ελληνικό λαό και την προσβολή της αξιοπρέπειάς του από μια εθελόδουλη κυβέρνηση που έχει παραδοθεί στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους για να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της χώρας. 

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής του κοινού μετώπου Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ. 
Διεκδικούμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, την ανακατανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών και των εργαζομένων και την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας.
Ο αγώνας ο δικός μας είναι και δικός σας αγώνας.
Ας τους γυρίσουμε την πλάτη και ας συνταχθούμε σε έναν κοινό αγώνα: Εργαζομένων-Ανέργων και Αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να υπερασπίσουμε το μέλλον του Λαού και του τόπου.
Μόνο ο εργαζόμενος λαός μπορεί να το κάνει.
Αυτοί θα δραπετεύσουν, θα φύγουν νύχτα.
Έτσι έκαναν στις κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.
Αρκεί και ο Ελληνικός λαός να κάνει το ίδιο, όπως έκανε και στο παρελθόν. 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. 
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ Παιδεία, Υγεία, Δημόσια περιουσία. 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου