Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!


Το σλόγκαν «δεν ήξερες, δεν ρώταγες» φαίνεται πως το αγνοούν οι αρμοδιοϋπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας. 

Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα τραγελαφικά που διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Για παράδειγμα, το θέμα της «έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο αιτήματος στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για λήψη δανείου». 

Η ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με την πρόσκληση του Προέδρου στο 2ο θέμα αναφέρει ακριβώς την παραπάνω φράση, που είναι σε εισαγωγικά.
Όταν όμως κατά τη συζήτηση του θέματος διαπιστώθηκε ότι κανείς από τους αρμοδίους δεν γνώριζε τις προβλεπόμενες γι’ αυτό διαδικασίες, άρχισαν οι γνωστές πια «κωλοτούμπες».
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, επιχείρησαν να διασκεδάσουν την κατάσταση, που πέρα από το γεγονός είχε ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα στην αίθουσα, παράλληλα δε είχε ήδη προβληματίσει μέχρις απογοήτευσης, τους πολίτες που παρακολουθούσαν μέσα σ’ αυτή ή μέσω της απ’ ευθείας μετάδοσης, είχε εκνευρίσει τους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης, οι οποίοι δεν έβρισκαν τρόπο να κρύψουν την ντροπή τους.
Κι αυτό γιατί η επιχειρηματολογία τους ότι δήθεν «το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να πάει σε συζητήσεις με το ΤΠΔ ή όποιο πιστωτικό ίδρυμα», υποτιμούσε την ίδια τους τη νοημοσύνη.
Γιατί είχαν στα χέρια τους την πρόσκληση που σαν δεύτερο θέμα ανέφερε κατά λέξη την έγκριση κατάθεση αιτήματος.
Γιατί είχαν στα χέρια τους την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας (αντί βέβαια της Οικονομικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται) η οποία έγραφε επί λέξη:
«Εισήγηση Οικονομικής Υπηρεσίας
Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Σας γνωρίζω ότι πρέπει να προβούμε στην ολοκλήρωση της σύναψης του Δανείου το οποίο έχει εγγραφεί και ψηφιστεί στον προϋπολογισμό εσόδων έτους 2011 με Κωδικό 3121 (Δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων).
Το παραπάνω δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών του πρώην Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και των πρώην Δημοτικών Ενοτήτων Μαργαριτίου, Συβότων, Παραποτάμου και Πέρδικας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν.3463/06 και του άρθρου 264 παρ. 1 α και β του Ν.3852/2010.
Σε διαφορετική περίπτωση με δεδομένη την ροή Εσόδων στον Δήμο μας είναι αδύνατη η εξόφληση οφειλών του Δήμου μας.
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος
Οικονομικού / Διοικητικού
Ντάσης Κωνσταντίνος»
Γιατί είχαν απέναντί τους την αντιπολίτευση να τους βομβαρδίζει, χωρίς έλεος, και με το δίκιο της.
Γιατί διαπίστωσαν ότι:
- Ήταν λανθασμένος ο τρόπος εισαγωγής της ημερήσιας διάταξης, του θέματος.
- Την εισήγηση την έκανε άσχετη (;) Υπηρεσία, αντί της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής.
- Δεν δόθηκαν στο σώμα τα στοιχεία για τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την χορήγηση δανείου.
Ασφαλώς και δεν ένοιωσαν καλά, όταν διαπίστωσαν πως οι συνάδελφοί τους της Αντιπολίτευσης ήταν με λεπτομέρειες ενημερωμένοι, σε αντίθεση με τους ίδιους που είχαν βαθύ σκοτάδι.
Πέρα από τα παραπάνω όμως κοινή πεποίθηση της Θεσπρωτικής Κοινωνίας και κοινός φόβος είναι, πως η ηγεσία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα του Δήμου και να ασκήσει αποτελεσματική Διοίκηση.
Είναι βέβαιη δε, πως αν δεν βρεθεί τρόπος να την πείσει να αλλάξει νοοτροπία και συμπεριφορά, ο Δήμος θα οδηγηθεί πολύ σύντομα σε … πτώχευση.
Αντί, λοιπόν, ο Δήμαρχος και οι άμεσοι συνεργάτες του να χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους να φορτώνουν κάθε ευθύνη στης προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και να ανακαλύπτουν «ΕΧΘΡΟΥΣ» καλά θα κάνει να συνέλθει.
Επιτέλους να ξεχωρίσει τις ιδιαίτερες ευθύνες που φορτώθηκε ως υπηρέτης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ας τις αναλάβει με υπευθυνότητα, με πίστη και εμπιστοσύνη.
Οφείλει άμεσα να απαλλαγεί από τα διάφορα σύνδρομα και κυρίως από κάποιους «αυλοκόλακες» που σκοπό της ζωής τους έχουν να ικανοποιήσουν τα ταπεινά τους πάθη με την άσκηση τυραννικού τύπου εξουσίας.
Αν όμως διαπιστώνει ότι είναι και ο ίδιος αδύναμος και ακατάλληλος για κάτι τέτοιο, ας αποφασίσει να προστατέψει τον θεσμό και τον τόπο, παραιτούμενος από την εξουσία.
Η Κοινωνία εκτιμά ιδιαίτερα τα οδοντιατρικά του προσόντα.
Εξ άλλου το «γνώθι σ’ αυτόν» είναι μεγάλο προσόν.


ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου