Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΗΜΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ Δ.Σ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ Κι όμως ο Δήμαρχος δεν το επέτρεψε!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24 Αυγούστου και κατά τη συζήτηση του θέματος διαχειριστικού ελέγχου, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν τον Δώρη Δήμα, ότι ζήτησαν να παρέμβουν Επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης. 
Ο Δώρης Δήμας τους υπενθύμισε την πρόταση των Πάκου Δημήτριου Συμβούλου της Αντιπολίτευσης και Ηρακλή Γιαννέλου, 
Συμβούλου της συμπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να συνεχιστεί ο έλεγχος των ορκωτών για διαπίστωση τυχόν άλλων ελλειμμάτων προηγούμενων ετών (σε βάθος 10ετίας) ώστε και στην περίπτωση παραγραφής να ενημερωθούν οι πολίτες. 
Επίσης να ζητηθεί η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων, αιρετών και υπαλλήλων. 
Την πρόταση αυτή την είχε χαιρετήσει ολόκληρη η Θεσπρωτική Κοινωνία. 
Δυστυχώς, για λόγους που ούτε καταδέχθηκε να εξηγήσει, ο Δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος απέρριψε την πρόταση αυτή. 
Έτσι όμως άφησε να αιωρούνται πολλά και υπονοούμενα σε βάρος πολλών, οι οποίοι άδικα εκτίθεται. 
Γιατί άραγε; 
Τί γνωρίζει ο Δήμαρχος που δεν το ξέρουν οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που πρέπει να μην το πληροφορηθεί ο λαός; 
Τί φοβάται ο Δήμαρχος, όταν ο ίδιος δεν έχει καμιά προσωπική ανάμειξη στους Καποδιστριακούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης; 
Το μεγάλο όμως ερώτημα έχει να κάνει με την αδιαφορία των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας. 
Γιατί άραγε; 
Γιατί εκθέτουν τους εαυτούς τους στην Θεσπρωτική Κοινωνία, η οποία τους επέλεξε, σαν άτομα και όχι σαν κομματική ομάδα του Γιώργου Κάτσινου; 
Μήπως ήρθε η ώρα να αυτοπροστατευτούν; 
Βέβαια, αν η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά ο Δήμαρχος, επιμένουν να κρατούν τους πολίτες στο απόλυτο σκοτάδι της ενημέρωσης, θαρρώ πως οι υπόλοιποι Σύμβουλοι, έχουν χρέος να ζητήσουν άμεσα την Εισαγγελική παρέμβαση. 

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου