Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γράμμα στην «αδελφή» Αλέκα και στον «ανιψιό» Αλέξη από την Ηγουμενίτσα!


Αγαπημένη μου «αδελφή» και πολυαγαπημένο μου «ανιψίδι»,
Εμείς εδώ στην Ηγουμενίτσα (Γκουμενίτσα την ήλεγε ο ντάϊκος), τα καταφέραμε. Τα κλείσαμε και τα τρία λύκεια με αλυσίδες. Ξεκινήσαμε με το 1ο Γενικό Λύκειο, μετά το ΕΠΑΛ και σήμερα ξημερώσαμε με κλεισμένο και το 2ο Γενικό Λύκειο.
Όχι που θα πέρναγε της Διαμαντοπούλου, να κάνουμε μάθημα χωρίς βιβλία, με τα dvd και τις φωτοτυπίες. Εδώ κυρά μου εμείς τα κλείναμε όταν τα βιβλία έρχονταν 1η Σεπτέμβρη και τώρα μας λες ότι η παράδοση των βιβλίων θα ολοκληρωθεί το Νοέμβρη κι εμείς θα τ’ αφήναμε ανοιχτά. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς εκεί στην πρωτεύουσα, πόσα σχολειά έχετε κλείσει και πόσα ακόμα είναι ανοιχτά.
Εμείς εδώ δουλεύουμε νυχθημερόν γιατί τα σχολειά μας τα θέλουμε πρότυπα και όχι με ελλείψεις. Αν είναι να μη δουλεύουν «ρολόϊ», καλύτερα να ναι κλεισμένα. Θα αναρωτιέστε βέβαια τι θα γίνει με την ύλη, πως θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σε λιγότερο χρόνο και άλλα τέτοια. Κανένα πρόβλημα το Υπουργείο Παιδείας θα φροντίσει γι αυτό, θα κόψει λίγο από την ύλη, θα προσθέσει λίγο χρόνο κι όλα θα’ναι μια χαρά.
Πως θα τα καταφέρουν τα παιδιά στις εξετάσεις; Μια χαρά θα τα πάνε στις εξετάσεις (για τα μαθήματα της κατεύθυνσης μιλάμε, για τ’ άλλα ποιος νοιάζεται) το απόγευμα τα βλαστάρια μας σκοτώνονται στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα. Όχι στα ιδιαίτερα δεν κόβουμε αποδείξεις, έτσι κι αλλιώς μερικά παιδιά μας κάνουν ιδιαίτερα με τους καθηγητές τους, αυτοί δεν μπορούν να κόψουν. Θα κάνουμε και καμιά πορεία στην πόλη θα φωνάξουμε για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, αλλά θα την κάνουμε λίγο νωρίς, γιατί τώρα που δεν πηγαίνουν σχολείο αλλάζουμε λίγο και το πρόγραμμα στα φροντιστήρια ξεκινάνε νωρίτερα.
Με την ευκαιρία, τώρα που τα παιδιά κλείνουν τα σχολεία γιατί θέλουν καλύτερη εκπαίδευση, σκεφτήκαμε να εφαρμόσουμε κάτι πρωτότυπο και για την βελτίωση της δημόσιας υγείας. Αφού τα νοσοκομεία μας δεν δουλεύουν «ρολόϊ», σκεφτήκαμε οι ασθενείς να κάνουν κατάληψη στα νοσοκομεία, να μην αφήσουν τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να μπουν μέσα και να συνεχίσουν μόνοι τους την περίθαλψη. Έτσι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση στα νοσοκομεία μας. Μπορεί όμως να πεθάνουν κάποιοι που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζονται οπωσδήποτε γιατρό.
Γιατί μήπως δεν θα αποτύχουν κάποιοι μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντικαταστήσουν την εκπαίδευση του σχολείου με τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα;
Δεν θέλω τέτοια ρεφορμιστικά, κάθε «επανάσταση» θα’χει τους νεκρούς της, αρκεί να μην είναι δικοί μου………


ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου