Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Δόξα-Αστέρας 1-0: Πρωταθλήτρια η Δόξα Γαρδικίου!


Φωτογραφίες Απόστολος Δήμος Επικοινωνία
Η αυλαία της φετινής Α1 έπεσε σε.. ασπρόμαυρο φόντο! Η Δόξα Γαρδικίου πήρε αυτό που ζητούσε (και κάτι παραπάνω) από τον σημερινό άτυπο τελικό με τον Αστέρα, αφού τον νίκησε με 1-0, ενώ κατακτούσε το πρωτάθλημα και με ισοπαλία.
Η Δόξα ήταν συνολικά καλύτερη από τους αντιπάλους της, ουδείς παίκτης υστέρησε στο σημερινό τελικό ενώ με εξαίρεση το διάστημα 25' ως 45΄ που ο Αστέρας άσκησε πίεση, γενικότερα ήλεγχε το παιχνίδι.Ο Αστέρας δημιούργησε την πρώτη καλή φάση του ματς, με την κεφαλιά του Βένου να περνά μόλις άουτ, στο 4'.Στο 20΄οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα ωραίο σουτ του Αλ.Λάμπρου που πέρασε πάνω από τα δοκάρια .Στο 26΄ ο Γκόλιας απείλησε άμεσα την εστία της Δόξας αλλά το ισχυρό σουτ του, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Μπίλλα.Ο Παραπόταμος είχε στο 39' χρυσή ευκαιρία να πάρει προβάδισμα τίτλου.Ο Κομίνης υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Λιώνη από τον Μπουρνά, αλλά ο Γκόλιας νικήθηκε από τα έντεκα βήματα από τον Μπίλλα (ενώ ο Αστέρας είχε απωλέσει κρίσιμο πέναλτι και στον περσινό "τελικό" με το Καστρί).Ο τερματοφύλακας του Γαρδικίου, ο πλέον καθοριστικός παράγοντας στην έκβαση του φετινού τίτλου,  για άλλο ένα παιχνίδι κράτησε όρθια τη Δόξα, πραγματοποιώντας και πάλι κομβικές επεμβάσεις.Όπως αυτή του 45'+ όταν έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ Κάλλου, πηγαίνοντας την ομάδα του με το "μηδέν" στο ημίχρονο.Στο διάστημα 57'-60' η Δόξα δημιούργησε τρεις συνεχόμενες φάσεις, με την τρίτη να είναι και φαρμακερή. Αρχικά ο Τσώτος σταμάτησε το κοντινό σουτ του Αλ. Λάμπρου με προβολή, σώζοντας την εστία του σε κόρνερ. Στη συνέχεια, δυνατή εκτέλεση κόρνερ του Ζήση, έβαλε το κεφάλι του ο Μπάρκας, με τον Γαλάνη να αναγκάζεται σε μια ενστικτώδη απόκρουση σε νέο κόρνερ.Ξανά στο κόρνερ ο Ζήσης, ο Τσουγγάρης, που με τα κρίσιμα γκολ του εξελίχθηκε σε φιγούρα της φετινής κατάκτησης της Δόξας, με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο γκολ για το Γαρδίκι, στο 60ο λεπτό.Στο 70΄ ο Παραπόταμος έχασε μοναδική ευκαιρία να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου, όμως ο Καλέσης αστόχησε από πολύ καλή θέση.Ο Αστέρας πίεσε στα τελευταία λεπτά με γεμίσματα, αλλά τις ευκαιρίες τις έχασε η Δόξα στην κόντρα, με τους Γκέκα (κεφαλιά άουτ), Ζήση και Γεωργάκη (απέκρουσε ο Γαλάνης).Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με εννέα παίκτες το παιχνίδι αφού ο διαιτητής Κομίνης απέβαλε απευθείας τους Βένο (86') και Μητσέλο (90΄).Η Δόξα Γαρδικίου νίκησε για δεύτερη φορά στα πλέι-οφ τον Αστέρα, φτάνοντας τελικώς σε μια δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι ασπρόμαυροι θα μας εκπροσωπήσουν στα ερχόμενα μπαράζ ανόδου, ελπίζοντας σε καλύτερα αποτελέσματα από το 2014.Από την άλλη ο Αστέρας, που αυτή τη φορά είχε πολύ πιο δύσκολη αποστολή, έχασε στο ίδιο γήπεδο έναν ακόμα τίτλο, μετά το Κύπελλο, και για 2η συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα στο νήμα.
Δόξα Γαρδικίου(Παππάς): Μπίλλας, Λάμπρου Δ., Μπουρνάς, Παππάς, Μηνάς, Ζήσης, Τσίρης, Γεωργάκης, Κώστας, Λάμπρου Αλ. (83΄ Τσάλης), Τσουγγάρης (76' Γκέκας)

Αστέρας Παραποτάμου(Μουρούτης): Γαλάνης Τ., Μπάρκας, Βένος, Καλέσης, Γιάκης(72΄ Σουλιώτης), Μητσέλος, Γκόλιας, Τσώτος, Παπανδρέου (65' Χ.Πανταζής), Λιώνης, Κάλλος (63' Θ.Γαλάνης)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ/ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ


Συμπαραγωγή: SivotaNews - Thesprotiaball

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου