Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ερώτηση Β.Γιόγιακα για την επέκταση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε όλη τη χώρα


Διευκρινίσεις για την επέκταση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε όλη τη χώρα ζητεί ο Β. Γιόγιακας και ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Παναγιωτόπουλος, με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι βουλευτές ερωτούν εάν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας, ο προϋπολογισμός, οι πηγές χρηματοδότησης καθώς και τι προβλέπεται για τους 3 δήμους του Νομού Θεσπρωτίας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους:

κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Επέκταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για μακροχρόνια ανέργους σε όλους τους Δήμους της χώρας» 

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας είναι 8μηνης διάρκειας και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μακροχρόνια ανέργους. Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Μάιο και αφορά τη δημιουργία  6.918  θέσεων  εργασίας  σε  17  Δήμους,  θύλακες  υψηλής ανεργίας  και  μακροχρόνιας  ανεργίας, ενώ κατά τη δεύτερη φάση, από τον προσεχή Ιούλιο, θα δημιουργηθούν 12.656 θέσεις εργασίας στους υπόλοιπους 34 Δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία. Συνολικά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 51 δήμους για 19.574 θέσεις εργασίας, με κόστος 132 εκατ. ευρώ.

Στις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα επεκταθεί από το Σεπτέμβριο του 2016 σε όλους τους Δήμους της χώρας, αφού προηγουμένως έχουν αξιολογηθεί ενδιάμεσα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του στους 51 δήμους με τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

–         Πόσες θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι θα προκηρυχθούν για τους 274 δήμους που δεν περιλαμβάνονται στην πιλοτική φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για μακροχρόνια ανέργους,

–         Πόσος είναι ο προϋπολογισμός της επέκτασης του προγράμματος και από ποιες πηγές θα καλυφθεί,

–         Αν η επέκταση στο σύνολο των δήμων της χώρας θα είναι σταδιακή κι εάν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα,

–         Πόσες θέσεις εργασίας προορίζονται για τους 3 δήμους του Νομού Θεσπρωτίας και ποιος ο προϋπολογισμός τους.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλειος Γιόγιακας

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου