Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Β. Γιόγιακας: Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Απάντηση σε Ερώτηση 37 βουλευτών της Ν.Δ.


Σε τεχνικά προβλήματα αποδίδει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού την καθυστέρηση των πληρωμών προς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών-Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ). Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε ερώτηση που είχαν καταθέσει 37 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του Β. Γιόγιακα. 

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έχει συμβασιοποιηθεί ενώ η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει λάβει όλο το ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση (30% επί του ετήσιου προϋπολογισμού) και έχει ξεκινήσει τη σταδιακή καταβολή του η οποία «αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα». Σημειώνεται επίσης ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έγκαιρη εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων ώστε να εξασφαλιστεί χωρίς καθυστερήσεις η καταβολή της δεύτερης δόσης στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.& ΑμεΑ.. 

«Αναμένουμε να δούμε στην πράξη την τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μελετηθούν οι προτάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για την αλλαγή στο σύστημα χρηματοδότησης των δομών γιατί θα βοηθήσει και την έγκαιρη καταβολή των πληρωμών» δήλωσε ο Β. Γιόγιακας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου