Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο Μάριος Κάτσης για τις τρεις νέες προσλήψεις Μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε τρεις (3) νέες θέσεις Μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γ.Ν. Φιλιατών (Αρ. Πρωτ.Α2α/Γ.Π./29247 26/4/2016).
Πρόκειται για τις ειδικότητες της Παθολογίας, της Ωτορινολαρυγγολογίας και της Ακτινοδιαγνωστικής. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί και η θέση ενός (1) Γενικού Χειρουργού (μόνιμο προσωπικό), όπου τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοσίευσης της πρόσληψής του από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ παρελθόντων ετών, ώστε το προσεχές διάστημα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Αυτές είναι οι πρώτες νέες προσλήψεις Μόνιμων Ιατρών όχι μόνο στο Γ.Ν. Φιλιατών, αλλά και γενικά στη χώρα, μέσα στα χρόνια της κρίσης. Είναι αποτέλεσμα τόσο της συντονισμένης δουλειάς που γίνεται στο Υπουργείο Υγείας, όσο και της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλλει η 6η ΥΠΕ για να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δύσκολο έργο της.
Έπειτα από την αναθεώρηση και την αύξηση του προϋπολογισμού του Γ.Ν. Φιλιατών κατά 650.000 Ευρώ, τη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού από τα απαράδεκτα λυόμενα στην σύγχρονη ανακαινισμένη «παλιά» πτέρυγα του Νοσοκομείου, τις προσλήψεις δύο (2) Επικουρικών Ιατρών και την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας με δύο (2) καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, γίνεται ένα ακόμα βήμα, ώστε η Δημόσια Υγεία να σταθεί στο ύψος των αυξημένων κοινωνικών αναγκών σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.
Μία Δημόσια Υγεία, που τα χρόνια της κρίσης απαξιώθηκε συστηματικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κατακερματίζοντας τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της στο όνομα της περικοπής δαπανών. Απέναντι στη διάλυση του κράτους πρόνοιας απαντάμε με πάταξη της διασπάθισης του Δημοσίου χρήματος, με οικονομία κλίμακος στις δαπάνες και αναβάθμιση σε προσωπικό και υποδομές, στο μέτρο του δυνατού μέσα στις παρούσες δύσκολες συνθήκες.
Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου