Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Και το όνομα αυτού VOLA; Σύβοτα Θεσπρωτίας: Κάποιοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς Επιστολή της Κίνησης Ενεργός Πολίτης προς τον πολιτικό κόσμο της Θεσπρωτίας


Προς 
Τους Βουλευτές Θεσπρωτίας 
  • κο Μάριο Κάτση
  • κο Βασίλειο Γιόγιακα
  • κο Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
  • κο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές, 

Αναλαμβάνω, σαν μέλος της κίνησης Ενεργός Πολίτης και δημοτικός σύμβουλος, την πρωτοβουλία να σας εκθέσω ένα μείζον ζήτημα που αφορά την περιοχή μας και το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή μου, ύστερα από προφορική καταγγελία επιχειρηματιών της περιοχής. 
 
 
 
Να σημειωθεί δε, ότι λαμβάνει χώρα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αφορά την προπαγάνδα και παραπληροφόρηση που καλλιεργείται από εθνικιστικούς κύκλους της γείτονας χώρας, της Αλβανίας, σε ένα έντονα ανθελληνικό κλίμα με στοιχεία διεκδίκησης κυριότητας επί εδαφών της περιοχής Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Μόνο τυχαίο εξάλλου δεν είναι ότι στο πλαίσιο της σχετικής αναζήτησης τόσο στο google earth, στο Wikipedia αλλά και σε σχετικές σελίδες στο facebook αντίγραφα των οποίων σας επισυνάπτω τα Σύβοτα Θεσπρωτίας αναφέρονται ως Vola. 

 
Θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα θα πρέπει να αναδειχτεί από την πλευρά σας, εκ των ων ουκ άνευ, και ότι συντονισμένα ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να ενεργήσει με έγγραφες καταγγελίες στους σχετικούς ιστότοπους ώστε να παταχθούν οι όποιες σκοπιμότητες υποκρύπτονται αλλά και αυστηρά διαβήματα προς την γείτονα χώρα προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές παρεμφερείς ενέργειες. 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, εμμένοντας σε μία πολιτική χωρίς αντίκρισμα για τα ελληνικά συμφέροντα, δημιούργησαν στους εθνικιστές αλβανούς πολιτικούς την εντύπωση μιας αδύναμης χώρας. 
Εικόνα που στα μάτια των αλβανών, επέτεινε ακόμη περισσότερο η οικονομική κρίση. 
Η ελληνική πολιτική ηγεσία θα πρέπει να σταματήσει την πολιτική του «στρουθοκαμηλισμού» και της υποχωρητικότητας και να δείξει ότι στις σχέσεις των δύο χωρών υπάρχουν «κόκκινες γραμμές». 
Με εκτίμηση, 
Για την Κίνηση Ενεργός Πολίτης 
Δήμητρα Γούλα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου