Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Λογιστές-Φοροτεχνικοί Θεσπρωτίας: Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 18 Απριλίου


Κλείνουν τα κομπιούτερ τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο TAXIS.
Με το σύνθημα «Απέχουμε για να μην κλείσουμε-ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί – πολύ απλά – δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο. Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.
Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου