Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

560.000 ευρώ στον Δήμο Ηγουμενίτσας για τα προνοιακά επιδόματα


Ποσό ύψους τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων ενενήντα έξι ευρώ θα κατανεμηθεί για προνοιακά επιδόματα Ιουλίου και Αυγούστου, στους τέσσερις μητροπολιτικούς Δήμους της Ηπείρου.

Το ποσό κατανέμεται από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων».

Στο Δήμο Ιωαννιτών κατανέμεται ποσό 1.682.877 ευρώ, στο Δήμο Αρταίων 771.251 ευρώ, στο Δήμο Πρέβεζας 580.630 και στο Δήμο Ηγουμενίτσας 560.941 ευρώ.

Συνολικά σ’ όλους τους Δήμους της Επικράτειας θα πιστωθεί ποσό 110.856.647 ευρώ, το οποίο θα αποδοθεί με χρηματική εντολή του υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Οι δικαιούχοι Δήμοι πρέπει να γνωρίσουν στο υπουργείο Εσωτερικών έως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Εκτός, όμως, από τους παραπάνω δήμους στην Ήπειρo ακόμα δύο δήμοι προχώρησαν σε ανακοινώσεις για το πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά δικαιώματα στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Πρόνοιας και Προνοιακών Επιδομάτων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας του Δήμου Λαμιέων ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου  2016 αρχίζει η καταβολή στους δικαιούχους του 4ου Διμήνου των Προνοιακών Επιδομάτων (Ιούλιος-Αύγουστος) από τις κατά τόπους συνεργαζόμενες με τους δικαιούχους Τράπεζες.

Επίσης, από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς 4.578 δικαιούχων τα προνοιακά επιδόματα στο νομό Ηρακλείου. Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Οικονομικών και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  του δήμου Ηρακλείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου