Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Για ακόμα μία φορά, εκτός η Θεσπρωτία από τη τουριστική προβολή της Ηπείρου


Ταξίδι γνωριμίας από επαγγελματίες του Θεματικού Τουρισμού της Σουηδίας θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου.
Οι 15 Σουηδοί επισκέπτες προέρχονται από το χώρο του αθλητικού τουρισμού, της Αθλητικής και Επαγγελματικής Ποδηλασίας και μαζί τους θα είναι επαγγελματίες αθλητές καθώς και κατασκευαστές & διανομείς αθλητικών ποδηλάτων σε όλη την Σουηδία.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρονται αναλυτικά οι περιοχές τις οποίες θα επισκεφθούν οι Σουηδοί επισκέπτες και συγκεκριμένα: Τα Ζαγοροχώρια και το Φαράγγι του Βίκου, τα Τζουμέρκα, την Πάργα, τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο.
Θε επισκεφθούν δηλαδή περιοχές των Ιωαννίνων, της Άρτας και της Πρέβεζας.
Ούτε λόγος για περιοχές της Θεσπρωτίας , όπως το Φοινίκι, το Πλαίσιο, η Ηγουμενίτσα, η Γλυκή, η Σαγιάδα, η Πλαταριά, η Πέρδικα και η κορωνίδα της περιοχής τα Σύβοτα.
Φαίνεται κάποιοι στην Περιφέρεια, συνεχίζουν να λειτουργούν με το σκεπτικό πως Ήπειρος = Μέτσοβο και τώρα τελευταία ίσως και λίγο Πάργα. 
Περιμένουμε πως θα υπάρξει από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη κάποια μορφή αντίδρασης - διαμαρτυρίας, γιατί αρκετά μας ... πιάσαν κότσο.

Έτσι δεν είναι Θωμά;

Διαβάστε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου:
Το Σουηδικό Τουριστικό γραφείο Θεματικού Τουρισμού Trawell, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2016 ένα ταξίδι εξοικείωσης (Familiarisation Trip) για Σουηδούς παράγοντες του Θεματικού Τουρισμού. 

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν στοχευόμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες ούτως ώστε να αναδειχθεί ο προορισμός της Ηπείρου σαν προορισμός κατάλληλος για Θεματικό Τουρισμό. 

Οι 15 Σουηδοί επισκέπτες προέρχονται από το χώρο του αθλητικού τουρισμού, της Αθλητικής και Επαγγελματικής Ποδηλασίας και μαζί τους θα είναι επαγγελματίες αθλητές καθώς και κατασκευαστές & διανομείς αθλητικών ποδηλάτων σε όλη την Σουηδία. 

Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε μια σειρά από αγώνες και αθλητικές εξορμήσεις, κυρίως στη Νότια Ευρώπη (Ιταλία και Ισπανία). 

Ο σκοπός της επίσκεψης τους είναι να γνωρίσουν την απαράμιλλη ομορφιά της Ηπείρου και τις δυνατότητες που τους παρέχονται από τη περιοχή για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. 

Στόχος είναι από το 2017 η Ήπειρος να γίνει ένας προορισμός για τους Σουηδούς που επιζητούν αυτού του είδους των διακοπών αλλά και η διοργάνωση διεθνών αγώνων ποδηλασίας. 

Στο διάστημα αυτής της εβδομάδας, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κρυφές γωνίες της Ηπείρου, αφού θα καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με τα ποδήλατα τους σε πανέμορφές περιοχές της Ηπείρου όπως τα Ζαγοροχώρια και το Φαράγγι του Βίκου, τα Τζουμέρκα, την Πάργα, τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο. 

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές Ηπειρώτικες γεύσεις και να γνωρίσουν τη παραδοσιακή φιλοξενία & τον πολιτισμό της Ηπείρου, μέσα από επισκέψεις σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους και παράλληλες δραστηριότητες. 

Να σημειωθεί πως το γραφείο Trawell δραστηριοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στη περιοχή της Μεσσηνίας με αυξητικό αριθμών τουριστών κάθε χρόνο και η Ήπειρος είναι η δεύτερη περιοχή που σκοπεύει να αναπτυχθεί και να δώσει έμφαση τα επόμενα χρόνια. 

ΟΙ επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Epirus Palace Hotel & Conference Center που είναι και χορηγός του ταξιδιού.

thespro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου