Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μάριος Κάτσης για την έναρξη των διαδικασιών για την απόδοση της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία


Με την πρόσφατη ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης του 2005 του Υπουργείου Ναυτιλίας, που έφερε νομικά ελαττώματα και δημιούργησε πολλά προβλήματα, (τμήματα χερσαίας Ζώνης που στερούνταν φορέα διαχείρισης), γίνεται το πρώτο και σημαντικό βήμα για την απόδοση τμήματος του θαλασσίου μετώπου της πόλης προς τους πολίτες και το Δήμο. Επιλύεται έτσι ένα χρονίζον πρόβλημα της περιοχής και μπαίνει σε ράγες υλοποίησης ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας και των αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης μας και  πάγια θέση και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.

Τα επόμενα βήματα που έχουν συμφωνηθεί έπειτα από απανωτές συσκέψεις και διαβουλεύσεις σε εξαιρετικό κλίμα συναίνεσης με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι :

Το Δ.Σ και η Γενική Συνέλευση  του ΟΛΗΓ σε συνεννόηση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας (βάσει του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει)  θα προχωρήσουν άμεσα στον αποχαρακτηρισμό από χερσαία λιμενική ζώνη των τμημάτων εκείνων που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν πρόκειται να αναπτυχθούν νέες λιμενικές δραστηριότητες. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την υλοποίηση μαρίνας ως συμπληρωματικής υποδομής του Λιμανιού, διαχρονικό όραμα όλων των συμπολιτών. Τα τμήματα αυτά στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθούν όλες οι νομικές και διοικητικές πράξεις (αρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών) θα αποδοθούν από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στους πολίτες της πόλης μας όπως γίνεται και σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί πάγιες διεκδικήσεις της κοινωνίας των πολιτών και του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε απόδοση των δημοσίων χώρων για ελεύθερη χρήση στους πολίτες. Η αρχή έγινε με την απόδοση της έκτασης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας ενώ ακολούθησε το Σκοπευτήριο Καισαριανής και ο Ασύρματος Αγ.Δημητρίου. Ακολουθεί η απόδοση χερσαίων ζωνών των Λιμανιών της χώρας στις τοπικές κοινωνίες, με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον αλλά και απελευθερώνοντας δυνατότητες για κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη σε κάθε περιοχή.

Μπαίνει έτσι ένα τέλος σε χρονίζοντα προβλήματα που δημιούργησαν προηγούμενες κυβερνήσεις, τα οποία ούτε μπορούσαν αλλά ούτε και ήθελαν εντέλει να επιλύσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου