Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Έκκληση παρέμβασης στην τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη Συλλογική Διαχείριση & Πνευματικά Δικαιώματα


Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα και την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη συλλογική διαχείριση, η οποία κατά τις πληροφορίες μας δεν θα μεταβληθεί υπέρ των χρηστών και των δημιουργών αλλά υπέρ της ΑΕΠΙ A.E..

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δεν διστάζει να συγχαίρει την Κυβέρνηση για τα καλώς κείμενα στο πεδίο επιχειρηματικότητα και μάλιστα να δημοσιοποιεί την άποψή της στον τύπο, όπως πρόσφατα πράξαμε απευθύνοντας συγχαρητήρια στον Υφυπουργό κο Ιωάννη Μπαλάφα για την ανάκληση του εγγράφου προς την ΑΕΠΙ A.E. (αριθμ. Πρωτ. 50385/6-3-2014) και την παύση ισχύος της εγκυκλίου σχετικά με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (KYE), λόγω καταστρατήγησης των διατάξεων του N. 2121/1993 (ΦΕΚ 25/Α 71993).

Με την προαναφερόμενη τροπολογία κε Πρωθυπουργέ και κε Υπουργέ, θα πράξετε ένα πολύ σοβαρό ατόπημα προς το σύνολο των δημιουργών αλλά και των χρηστών και κυρίως σε βάρος της πολύ μικρής επιχείρησης που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Καθώς έχετε ήδη λάβει τις τεκμηριωμένες προτάσεις της K.E.E.E. και πολύ περισσότερο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, υπεύθυνου εκ μέρους των Επιμελητηρίων της χώρας επί του θέματος, και για να μη σπαταλήσουμε τον χρόνο σας επαναλαμβάνοντας τα ίδια
πράγματα, σας ενημερώνουμε ότι το με αρ. πρ. (1).971/3896/20.09.2016 έγγραφο του Επιμελητηρίου Ξάνθης προς εσάς (το οποίο και επισυνάπτουμε προς διευκόλυνσή σας), μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και συντεταγμένους με το σύνολο της Επιμελητηριακής κοινότητας σε όποιες ενέργειες και κινήσεις κριθούν αναγκαίες για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κάνουμε έκκληση κι εμείς να παρέμβετε άμεσα προκειμένου τα συγκεκριμένα άρθρα 22,45,46 και 3,55,56 να παραμείνουν ως έχουν στο πρώτο σχέδιο νόμου μέχρι τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης στις 22/1/2016, συμβάλλοντας έτσι στο να υπάρξει δικαιοσύνη,
αμοιβαιότητα, συνεργασία και να απεγκλωβιστούν τα πινάκια των δικαστηρίων από χιλιάδες υποθέσεις, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία τους, χρήστες και δημιουργοί, ούτως ώστε ο νέος νόμος να λειτουργήσει προς όφελος τοι) πολιτισμού της χώρας μας και όχι προς όφελος μιας ιδιωτικής Α.Ε..


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου