Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη Βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρου Πάσχου με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κο Μάριο Κάτση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα νέα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν

– την επιχειρηματική κοινότητα όπως η δεινή οικονομική κατάσταση της επιχειρηματικής κοινότητας, η αντιμετώπιση οφειλών στον ΟΑΕΕ, το Ασφαλιστικό ζήτημα και τον αντίκτυπο στην μικρομεσαία και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και προτάσεις για νέες προκηρύξεις και προϋποθέσεις αυτών, η αναπτυξιακή προοπτική μέσω αξιοποίησης των ισχυρών παραγωγικών κλάδων του νομού (με αναφορά και στους τρεις ισχυρούς κλάδους), το ζήτημα της κακής λειτουργίας των φορέων πνευματικής ιδιοκτησίας (π.χ. ΑΕΠΙ) και η αρνητική επίπτωση στις επιχειρήσεις,

– την Επιμελητηριακή κοινότητα, όπως η καλύτερη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των Επιμελητηρίων για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, η εφαρμογή δράσεων για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, η πρόσφατη δημοσίευση άρθρου για επικείμενη συγχώνευση των Επιμελητηρίων και τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας για περιοχές που διαθέτουν υγιή και δραστήρια επιμελητήρια,

– ευρύτερα την Θεσπρωτία όπως την πορεία εγκρίσεων και ενεργειών για τις δύο φάσεις του Λιμένα Ηγουμενίτσας, την υλοποίηση της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ και του οδικού δικτύου ΑΜΒΡΑΚΙΑ, την παράλια ζώνη Ηγουμενίτσας, την μαρίνα Ηγουμενίτσας και το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Ο Βουλευτής κος Μ. Κάτσης δήλωσε γνώστης των δράσεων που έχει αναπτύξει και συνεχίζει δυναμικά να αναπτύσσει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και τα θετικότατα αποτελέσματα αυτών προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και της Εθνικής Οικονομίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στις επικείμενες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, όπως το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ έως 31-12-2016 όπως και η καθιέρωση της Υπηρεσίας Μίας Στάσης στα Επιμελητήρια και τους συμβολαιογράφους που επιτρέπει την ίδρυση μιας επιχείρησης εντός μιας ημέρας.

Σε ότι αφορά τα τοπικά μεγάλα ζητήματα, ο κ. Κάτσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την δουλειά που έχει γίνει και τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν. Αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού τον Μάρτη του ΄17, την επίλυση χρόνιων προβλημάτων των ιχθυοκαλλιεργειών, την προέγκριση χρηματοδότησης του Εμπορευματικού Κέντρου και τα επόμενα βήματα, όπως και την ταχεία δρομολόγηση της επίλυσης του ζητήματος της χερσαίας ζώνης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν ένα πεδίο με πολλές προοπτικές ανάπτυξης αλλά και προκλήσεις που καθιστούν την συνεργασία απαραίτητη και διαρκή, για αυτό και ο βουλευτής δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση με το ΔΣ του φορέα το επόμενο διάστημα.


Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου