Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 θα παραταθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι»


Για εννέα μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2017, θα ανανεωθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα.
Στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι το πρόγραμμα προβλέπεται να ανανεωθεί μετά τη λήξη του (31/12/2016) για 9 μήνες το 2017 ώστε να συμβαδίσει χρονικά με την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας δομής ολοκληρωμένης φροντίδας ηλικιωμένων στην οποία και θα ενταχθεί. Για την παράταση του προγράμματος επισημαίνεται ότι «δεν θα υπάρξει νέα προκήρυξη θέσεων, αλλά ανανέωση της σύμβασης των ήδη απασχολούμενων εργαζομένων» στο «Βοήθεια Στο Σπίτι».
«Έξι μήνες μετά την κατάθεση της Ερώτησης το Υπουργείο προαναγγέλλει ξανά το σχεδιασμό ενός πανελλαδικού δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Αυτό στο οποίο δεν απάντησε είναι εάν κατά την κάλυψη των θέσεων εργασίας στο νέο αυτό δίκτυο θα ληφθεί υπόψη, δηλαδή θα μοριοδοτηθεί, η προϋπηρεσία στο “Βοήθεια Στο Σπίτι”», δήλωσε ο Β. Γιόγιακας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου