Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση Β. Γιόγιακα στην Επιτροπή Ελληνισμού και Διασποράς Να καταργηθεί η 35ετία για την πλήρη σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων


Την κατάργηση της 35ετούς διαμονής στην Ελλάδα που αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή ολόκληρου του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού και Διασποράς της Βουλής στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής να υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ώστε να επανεξεταστεί το ζήτημα αλλά και οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί ενδιαφερόμενοι. «Επειδή έχει αρχίσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αυτών των ανθρώπων και ουσιαστικά, με τη γραφειοκρατία πρέπει να πάρουν κάποια έγγραφα και από την Αλβανία, γιατί παίρνουν κάποια σύνταξη και από κει, η οποία βέβαια θα συμψηφίζεται και θα αφαιρείται, καλό θα είναι να το δούμε με τον κ. Κατρούγκαλο. Εγώ θα είμαι διάθεσή σας προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε μια καλύτερη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους ώστε να μπορούν να επιβιώνουν», σημείωσε ο κ. Γιόγιακας.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης αναγνώρισε ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί και απευθυνόμενος στον βουλευτή Θεσπρωτίας του είπε: «εσείς είχατε έρθει την ώρα της ψηφοφορίας και μου είπατε “Πρόεδρε, αυτό το πράγμα θα κουρέψει αυτό που λέμε, τα 360 που λέει από πάνω δεν θα υπάρχουν στα από κάτω, στο βαθμό που υπάρχει η ρήτρα 35ετίας” και επειδή μιλάμε για παππούδες και γιαγιάδες, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου